Κοινωνική Υπηρεσία
Στο Στήριξις ο κοινωνικός λειτουργός έρχεται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο και αναζητά λύσεις αντιμετώπισης με ηθική και ψυχολογική στήριξη.
Κοινωνική Υπηρεσία Στήριξης Καβάλα, Κοινωνικός Λειτουργός Καβάλα, Ηθική Υποστήριξη, Ψυχολογική Υποστήριξη,
15556
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15556,bridge-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-19.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Κοινωνική Υπηρεσία

Ο κοινωνικός λειτουργός έρχεται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο, μελετά τα προβλήματά του, αναζητά την αιτία τους και επιζητά λύσεις αντιμετώπισης. Τον βοηθά συμβουλεύοντάς τον και του παρέχει ηθική υποστήριξη καθ’όλη τη διάρκεια που διεκδικεί την επίλυση του προβλήματός του.

 

Στη μονάδα μας το αντικείμενο απασχόλησης του κοινωνικού λειτουργού είναι η πρώτη επαφή με τους γονείς και η ενημέρωσή τους για τις υπηρεσίες της μονάδας. Στη συνέχεια, με εκτεταμένη συζήτηση, πληροφορείται για το κοινωνικό ιστορικό του παιδιού.

 

Μαζί με τους γονείς και σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες, καθοδογεί τους γονείς στις παροχές που δικαιούνται ενώ στοχεύει στην διευκόλυνσή τους με οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν.

qode interactive strata

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών ο κοινωνικός λειτουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον εξυπηρετούμενο, την οικογένειά του αλλά και με τους θεραπευτές του. Με τον τρόπο αυτό συγκεντρώνονται στοιχεία για τις ικανότητές του, την πορεία του μέσα από τις θεραπείες και τις προσδοκίες που υπάρχουν για το μέλλον.