Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία
Για το Στήριξις, βασικός σκοπός της παιδιατρικής φυσικοθεραπείας είναι η εκπαίδευση του ατόμου βάσει των φυσιολογικών σταδίων ανάπτυξης, ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί κινητικά, ενεργώντας επιτυχώς στο περιβάλλον του.
Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία Καβάλα, φυσικοθεραπεία για χρωμοσωμικές ανωμαλίες, φυσικοθεραπεία για νευροαναπτυξιακές διαταραχές, φυσικοθεραπεία για προωρότητα, φυσικοθεραπεία για μορφές εγκεφαλικής παράλυσης
15567
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15567,bridge-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-19.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία

Η παιδιατρική φυσικοθεραπεία διαφοροποιείται από τη φυσικοθεραπεία ενηλίκων, καθ’ότι απευθύνεται στο παιδί όπου είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος οργανισμός, ο οποίος σε αντίθεση με τον ενήλικα έχει μεγαλύτερη πλαστικότητα εγκεφάλου και δυναμική.

Βασικός σκοπός της π. φυσικοθεραπείας είναι η εκπαίδευση του νεαρού ατόμου βάσει των φυσιολογικών σταδίων ανάπτυξης – ορόσημων, ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί κινητικά, ενεργώντας επιτυχώς στο περιβάλλον του.   Αυτό επιτυγχανεται μέσα από την αναχαίτιση των παθολογικών προτύπων κίνησης και την ταυτόχρονη διευκόλυνση των φυσιολογικών προτύπων αυτής. Τα αναπτυξιακά στάδια είναι εκείνα που καθοδηγούν τον φυσικοθεραπευτη στον προσδιορισμό των στόχων του άλλα και στην εκτέλεση του θεραπευτικού προγράμματος.

Οι γονείς και ιδιαίτερα η μητέρα πρέπει να εμπλέκονται όσο το δυνατόν περισσότερο στον καθορισμό των στόχων και τις προσδοκίες που θέτει ο φυσικοθεραπευτης για το παιδί τους άλλα και στο ίδιο το θεραπευτικό πρόγραμμα εφόσον αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται και στο σπίτι για να υπάρχει συνεχής και ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Στο χώρο μας υπάρχει ομάδα θεραπευτικών με κατάρτηση στις παρακάτω μεθόδους: BOBATH – NDT, PNF, SI, Visual Training, Halliwick, Kinesio Taping, Κρανιοϊερή, Myofascial που μπορούν να αντιμετωπίσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα:

 

Διάφορες μορφές της εγκεφαλικής παράλυσης

Προωρότητα

Νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Μυοπάθειες

Βλάβες του περιφερειακού νευρικού συστήματος (πάρεση βραχιονίου πλέγματος)

Χρωμοσωμικές ανωμαλίες

Αυτο-άνοσα νοσήματα

Παράλληλα, χρησιμοποιούνται τα εξής Διαγνωστικά Εργαλεία:
GMFM, GMPM, BAYLEY III