Τμήμα Σχολικής Μελέτης
Στήριξις: Η σύγχρονη θεραπευτική και συμβουλευτική μονάδα αποκατάστασης με εξελιγμένες υπηρεσίες λογοθεραπείας, κοινωνικής στήριξης, φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης και ορθωτικών πελμάτων.
Στήριξις, Στήριξις Καβάλα, Θεραπευτική Μονάδα, Συμβουλευτική Μονάδα, Θεραπευτική Μονάδα Καβάλα, Συμβουλευτική Μονάδα Καβάλα, Λογοθεραπεία, Λογοθεραπεία Καβάλα, Φυσικοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία Καβάλα, Ειδική Αγωγή, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Τμήματα Προσχολικής Αγωγής, Ορθωτικά Πέλματα, Ορθωτικά Πέλματα Καβάλα, Πελματογράφος Καβάλα, Κοινωνική Υπηρεσία, Κοινωνική Υπηρεσία Καβάλα, Εργοθεραπεία, Εργοθεραπεία Καβάλα, Ψυχολόγοι Καβάλα, Υπηρεσίες για παιδιά Καβάλα, stirixis kavala, stirixis
15833
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15833,bridge-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-19.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Τμήμα Σχολικής Μελέτης

Από την φετινή σχολική χρονιά (2015-2016) λειτουργούν στη μονάδα μας τμήματα σχολικής μελέτης.

Τι είναι τα τμήματα Σχολικής Μελέτης;
Τα τμήματα αποτελούνται από έναν ως τρεις μαθητές και είναι ομοιογενή ως προς τις δυνατότητες και τις δυσκολίες των παιδιών. Η διδασκαλία πραγματοποιείται από Ειδικό Παιδαγωγό και το πρόγραμμα βασίζεται σε σύγχρονες μεθόδους και προσεγγίσεις του κλάδου της Ειδικής Αγωγής. Το θεραπευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες του θεραπευτηρίου και ο τρόπος διδασκαλίας είναι ευχάριστος και διασκεδαστικός προς τα παιδιά.

Σε ποιους απευθύνονται;
Τα τμήματα αφορούν παιδιά όλων των τάξεων Δημοτικού και Γυμνασίου, που αναζητούν ένα διαφορετικό και πιο δημιουργικό τρόπο διαβάσματος, που χρειάζονται καθοδήγηση και οργάνωση στην μελέτη τους καθώς και παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Τι περιλαμβάνουν;
Πρόγραμμα καθημερινής μελέτης
Τεχνικές οργάνωσης διαβάσματος
Συνεχής αξιολογήσεις των δυσκολιών του παιδιού
Συνεργασία με γονείς και δασκάλους
Σωστή & αποδοτική προετοιμασία του παιδιού σε όλα τα σχολικά μαθήματα
Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό
Επαναληπτικές ασκήσεις -προετοιμασία διαγωνισμάτων
Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Γιατί να εντάξω το παιδί μου σε τμήμα Σχολικής Μελέτης;
Οι έντονοι ρυθμοί και οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν στους γονείς να αφιερώσουν τον απαιτούμενο χρόνο στις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών τους, Επιπλέον, το καταρτισμένο προσωπικό της μονάδας, γνωρίζει τον κατάλληλο τρόπο να προσεγγίσει κάθε παιδί, να εντοπίσει τις δυσκολίες του και να του υποδείξει τεχνικές για να τις αντιμετωπίσει.

«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει»

Maria Modessori